Delegacija Etiopije u poseti JOMIL doo

Visoki predstavnici namenske industrije Etiopije, nalaze se u zvaničnoj poseti kompaniji JOMIL doo, sa kojom su započeli saradnju pre dve godine.

Etiopska delegacija je zainteresovana za transfer tehnologije, te će, pored naše Fabrike AZIMUTH doo, Baćevac, obići Fabrike ‘’Zastavu oružje” Kragujevac i‘’Tora plastic’’Kragujevac.

Etiopija želi značajno da poboljša svojuvojnu industriju pa je iz tog razloga prema kompaniji JOMIL doo izrazila zahtev za nekoliko prenosa tehnologije iz naše vojne industrije. U tu svrhu organizovana je poseta naše fabrike AZIMUTH, fabrike Zastava iz Kragujevca i Toru Kragujevac.

U cilju što sveobuhvatnijeg upoznavanja sa mogućnostima naše namenske industrije u Turistčiko rekreacionom centru “MomčiloČeković” u Koštunićima, organizovana je prezentacija našihfabrika: “Sloboda” Čačak, “Prva Iskra” Barič, “Milan Blagojević” Lučani, “Tora plastik” Kragujevac, “Uno Martin”Šabac, kao i civilnih proizvoda GRAB dooKoštunići.

Predstavnici gore navedenih fabrika upoznaće goste iz Etiopije sa svojim proizvodnim programima, kako bi se bolje iskristalisale mogućnosti za saradnjom.