Nova brenta za velika očekivanja

“Jomil inženjering” je radno otvorio svoje pogone u ponedeljak, 4.ferbruara 2019. godine rezanjem hrastovih trupaca upravo kupljenom savremenom mašinom, tzv.brentom, neophodnom u lancu proizvodnje nameštaja.

Nekadašnja fabrika pionira luksuzne drvne stolarije u Suboborskom kraju, Ranka Trifunovića, pre nekoliko godina prodata je ruskom gigantu. Sada otkupljena od istog “RIS-MEBL” za 400.000 evra. Na površini većoj od 2 hektara u 4 pogona proizvodiće se “od trpca do stolice”. Generalni direktor “JOMIL GRUPE”, Jovan Čeković, u čijem vlasništvu je odnedavno ova fabrika u Pranjanima, ističe da neće biti izmene osnovnog karaktera finalnog proizovda.

– Imamo obučenu radnu snagu sa ovih prostora, treba da investiramo u sušaru i nadstrešnicu. Novina je što sirovinsku bazu nećemo uvoziti, potpisali smo ugovora sa “JP Srbija šume”. Mi već imamo tri zadatka pred sobom. Ugovor za svetski brend “IKEA”, u pitanju je 100.000 jedinica. Pobedili smo na međunarodnom tenderu za ekskluzivni hotel Hilton u Moskvi i naš nameštaj od pune hrastovine krasiće ovo zdanje. Pošto se drvo maksimalno iskoristi za plemeniti nameštaj, ono što ostane, biće građevinska otplata. Prodavaćemo je po Evropi, u saradnji sa našim partnerima iz Švajcarske. Posla ima, treba ga naći gde niko ne očekuje. Mi smo poslovna grupacija međunarodnog iskustva, tako da će ova fabrika i proizvodnja u Pranjanima za nas biti izazov – istakao je Jovan Čeković u razgovor za medije.

Autor: Saša Savović

Tekst preuzet iz Takovskih novina (prilog PDF)